Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă

Doliu uriaș pe scena artistică! Marian Râlea a făcut anunțul: Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă

Doliu în comunitatea artistică! O cunoscută actriță s-a stins din viață la doar 56 de ani. Colegii și prietenii ei i-au adus un omagiu pe rețelele de socializare.

A murit actrița Adina Cristescu

Actrița Adina Cristescu, cunoscută pentru rolurile sale din filme precum „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și „Aferim!”, a încetat din viață la vârsta de 56 de ani.

Absolventă a IATC „IL Caragiale” (UNATC), Adina Cristescu a avut o carieră bogată, jucând în spectacole de teatru la Teatrul Național „IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior și în diverse filme de succes precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

De asemenea, actrița este cunoscută de cei mici ca fiind „Buna poveștii” în spectacolele Abracadabra de la Teatrul Naţional Bucureşti. În plus, Adina Cristescu era mai mult decât o actriță de film și teatru; ea a fost și regizoare de teatru, scenaristă de film și profesor.

Citește și  Soțul bănuia că soția îl înșeală și hotărăște să-i facă un test.

Moartea ei a fost o pierdere profundă pentru comunitatea artistică, iar colegii și prietenii ei i-au adus un ultim omagiu pentru contribuția sa remarcabilă în lumea artei.

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten.

Citește și  Veste tristă despre Florin Călinescu Este anunțul momentului despre marele actor al României

Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris „Magicianul” Marian Râlea pe Facebook.

O pierdere pentru comunitatea artistică

Citește și  Doliu în televiziune a murit la 53 de ani Îndrăgitul prezentator se pare că avea cancer pulmonar

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste … Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului.

Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste „Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…”, a scris și „Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra” pe Facebook.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *