Primăria unui oraș din România le oferă 800 de lei cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Până când au loc înscrierile la acest eveniment

Primăria unui oraș din România le oferă 800 de lei cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Până când au loc înscrierile la acest eveniment

Persoanele care aniversează 50 de ani de la căsătorie vor fi premiate de primăria județului Covasna cu suma de 800 de lei. Cei interesați să participe la eveniment, trebuie să se înscrie până pe 15 august 2024.

„Cuplurile de aur” vor fi sărbătorite în luna septembrie

Primăria orașului Covasna a inițiat un program prin care oferă un ajutor financiar în valoare de 800 de lei familiilor care sărbătoresc nunta de aur în acest an, adică cei care au împlinit cel puțin cinci decenii de căsnicie. „Cuplurile de aur” vor fi celebrate în luna septembrie, cu ocazia Zilele orașului. Cei interesați să participe la eveniment trebuie să se înscrie până la data de 15 august, potrivit AGERPRES.

„Consiliul Local al oraşului Covasna, prin Direcţia de Asistenţă Socială, susţine valorile şi echilibrul socio-economic al familiei prin măsuri punctuale de sprijin financiar şi îşi propune să conştientizeze covăsnenii cu privire la importanţa stabilităţii în căsnicie, rolul acesteia şi contribuţia pe care o are la dezvoltarea comunităţii locale”, au anunţat, vineri, 24 mai, autorităţile locale.

Cuplurile trebuie să îndeplinească următoarele criterii: ambii soți să fie rezidenți ai orașului Covasna timp de cel puțin 25 de ani, să nu aibă datorii către bugetul local, să sărbătorească un jubileu de 50, 60, 65 sau 70 de ani de căsnicie în anul fiscal al acordării stimulentului financiar și a certificatului de onoare, și ca ambii soți să fie în viață în momentul depunerii cererii.

Citește și  Rugaciunea Grabnic-Ajutatoare Catre Maica Domnului: Solutia Pentru Iesire Din Necazuri!

„Astfel, se va acorda un stimulent financiar de 800 lei net/ familie şi un Certificat onorific pentru familiile care împlinesc 50, 60, 65, 70 de ani de căsătorie în anul 2024, cu domiciliul în oraşul Covasna, în cazul în care sunt îndeplinite următoarele condiţii: ambii soţi să aibă domiciliul în oraşul Covasna de cel puţin 25 de ani, familia să nu aibă datorii la bugetul local, să împlinească 50, 60, 65 sau 70 de ani de căsnicie neîntrerupţi în anul bugetar al acordării stimulentului financiar şi Certificatului onorific, iar ambii soţi să fie în viaţă la data depunerii cererii”, spun autoritățile locale. 

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *