A murit emblema criptomonedei Dogecoin. Kabosu era o cățelușă din rasa Shiba Inu și avea 18 ani

A murit emblema criptomonedei Dogecoin. Kabosu era o cățelușă din rasa Shiba Inu și avea 18 ani

A murit câinele din celebra memă „Doge” și emblema criptomonedei Dogecoin. Cum a devenit celebru în toată lumea.

Kabosu, o cățelușă din rasa Shiba Inu, a cărei fotografie adevenit o memă celebră pe internet și care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciată de Elon Musk, a murit vineri în Japonia, a anunțat proprietara sa, informează AFP.

„S-a stins în linişte în timp ce o mângâiam, ca şi cum ar fi dormit”, a declarat proprietara căţeluşei, Atsuko Sato, pe blogul său, mulţumind pentru mesajele pe care le-a primit de la fani din întreaga lume.

Atsuko Sato locuiește în prefectura Chiba, la periferia metropolei Tokyo. Totul a început în 2010, când a postat pe blogul ei o fotografie cu Kabosu, care avea o expresie șireată și labele din față încrucișate.

Citește și 

Poza a generat un fenomen uriaș pe internet. Mema „Doge” (nume derivat din cuvântul „dog”, care înseamnă „câine” în limba engleză”) a apărut după ce nenumărați utilizatori de internet au folosit fotografia ei sau cu alți câini Shiba Inu pentru a face glume pe forumuri online precum Reddit.

În acelaşi spirit jucăuş, în 2013 a fost creată o criptomonedă numită „Dogecoin”. Aceasta, la rândul ei, a devenit foarte populară în special după ce multiantreprenorul Elon Musk şi-a mediatizat pasiunea pentru ea.

Citește și  A primit sute de like-uri dar când s-a uitat mai bine la poză cineva a observat un detaliu

Preţul Dogecoin este în jur de 16 cenţi, însă deoarece această criptomonedă este prezentă din abundenţă, capitalizarea sa totală de piaţă este de circa 23 de miliarde de dolari.

„Doge este cel mai popular câine din era modernă”, este „Mona Lisa internetului”, a declarat recent pentru AFP unul dintre fanii înfocaţi ai acestui fenomen.

Citește și  Cine este Iulia, sefa de promotie de la un liceu din Arad a carui discurs i-a lasat masca pe profesori. „Scoala m-a invatat sa ma conformez, sa mint”

Deoarece Kabosu a fost adoptată dintr-un adăpost, vârsta ei exactă rămâne un mister. Sato, care a acordat un interviu AFP în urmă cu câteva câteva săptămâni, crede că aceasta avea în jur de 18 ani.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *