Cine Sunt Gimnastele De Aur Ale României Care Au Urcat Pe Cea Mai Înaltă Treaptă A Podiumului La Campionatele Europene De La Budapesta? — „Ce Fete Talentate Și Muncitoare, Alături De O Antrenoare Minunată!”

Cine Sunt Gimnastele De Aur Ale României Care Au Urcat Pe Cea Mai Înaltă Treaptă A Podiumului La Campionatele Europene De La Budapesta? — „Ce Fete Talentate Și Muncitoare, Alături De O Antrenoare Minunată!”

Două tinere sportive, Amalia Lică și Lisa Garac, au adus României o medalie de aur la Campionatele Europene de Gimnastică Ritmică, ediția a 40-a, care a debutat ieri, pe 22 mai, la Budapesta. Acest rezultat istoric reprezintă o performanță notabilă pentru țara noastră, fiind prima medalie de aur obținută în proba pe echipe la junioare.

Amalia Lică, în vârstă de 15 ani, și Lisa Garac, în vârstă de 13 ani, au acumulat un punctaj total de 125,100 puncte, depășind echipele din Israel și Azerbaidjan. Succesul lor este susținut de o echipă de specialiști, printre care se numără și antrenoarele Adriana Mitroi și Alexandra Piscupescu, care își desfășoară activitatea sub îndrumarea antrenorului emerit Maria Gîrbă.

Amalia Lică a impresionat la proba cu cercul, oferind un spectacol plin de energie. Cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte, s-a calificat în finale. Lică a mai obținut două medalii la Campionatele Europene în cariera sa: aurul în 2022, la Tel Aviv, și argintul la aceeași ediție.

Lisa Garac a atras atenția prin expresivitatea sa la proba cu mingea. La doar 13 ani, a reușit să obțină o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2023, desfășurat la Cluj-Napoca, și o altă medalie de bronz la Cupa Europeană din acest an, de la Baku.

Citește și  Românul care a inventat o baterie nucleară capabilă să alimenteze cu electricitate un cartier rezidenţial timp de 100 de ani. I se spune Micul Einstein

Mesajele de felicitare și mândrie din partea românilor nu au întârziat să apară: „Ce fete talentate și muncitoare alături de o antrenoare minunată! Să fiți sănătoase!”, „Felicitări româncelor frumoase pentru tot efortul depus, sacrificiile făcute și rezultatele bine meritate! Mulțumim că ați reușit să ajungeți pe podium și să ne faceți țara și mai cunoscută!” și „Sunteți minunate și ne-ați dăruit multă bucurie! Felicitări pentru munca voastră și a antrenoarelor voastre și pentru echipa care v-a susținut să realizați această performanță!”

Competiția va continua joi, pe 23 mai, începând cu ora 10:00, cu întrecerea senioarelor, calificările pentru concursul all-around și finalele pe aparate. În prima grupă vor evolua Annaliese și Christina Drăgan, iar diseară, de la ora 20:55, vom avea ocazia să urmărim finalele pe aparate ale junioarelor Amalia și Lisa.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *