A Murit Primul Președinte Al Republicii Moldova

Doliu în Republica Moldova. Primul președinte al țării, Mircea Snegur, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Mircea Snegur a murit. Anunțul a fost făcut de Constantin Tampiza, fost ministru al Economie.

”E trist, fraților, e trist… La 13 septembrie,la ora 23-30 Președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lăngă cei drepți. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Constantin Tampiza, pe Facebook.

Mircea Snegur s-a născut la 17 ianuarie 1940 în satul Trifăneşti, judeţul Soroca. În anul 1956 a absolvit Şcoala Medie din satul Frumuşica, raionul Floreşti. Studiile superioare şi le-a făcut la Institutul Agricol din Chişinău, pe care l-a absolvit în 1961.

Citește și  O babă surdă se urcă în tramvai.

De specialitate a fost agronom-savant, are titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe agricole, scrie unimedia.info.

După absolvirea Institutului Agricol din Chișinău în 1961, Mircea Snegur și-a dedicat viața profesiei de agronom-savant. Ulterior, și-a obținut titlul științific de doctor în științe agricole.

Citește și  A Primit Ce Merita! Maria L-A Parasit Pe Mihai Nesu In 2012 Pentru Ca „Nu Pot Sa Stau Cu Un Barbat Paralizat”. Cum Arata Femeia Acum

Angajat în diverse funcții de conducere în domeniul agricol, Snegur s-a remarcat prin devotamentul său față de dezvoltarea Moldovei. În timpul mandatului său ca primul președinte al Republicii Moldova, între 1990 și 1997, a jucat un rol semnificativ în formarea statului și consolidarea independenței.

Citește și  Monica Tatoiu, Dezvăluiri Fără Perdea Despre Viața Intimă: „După 60 De Ani Începe Pofta!”

Moartea sa reprezintă o pierdere tragică pentru întreaga națiune moldovenească.

Moartea lui Mircea Snegur lasă un gol profund în inima Republicii Moldova. Primul președinte al țării a dedicat întreaga sa viață dezvoltării agricole și independenței naționale.

Cu devotamentul său, Snegur a contribuit la formarea statului moldovenesc și consolidarea independenței în timpul mandatului său. Pierderea sa este resimțită puternic în întreaga națiune.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *