Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Stiai ca exista un loc in Romania unde oamenii vin pentru a-si indeplini cele mai mari dorinte? Acest loc este cunoscut si ca „Capela Sixtina a Estului” si se spune ca cei care se roaga aici au parte de adevarate miracole. An de an, acest loc atrage credinciosi din toata tara, iar renumele sau creste constant. Despre ce loc este vorba si cum poti ajunge acolo?

Locul in care dorintele devin realitate – situat in Romania
In fiecare zi, pelerini din intreaga tara ajung in aceasta zona sfanta. Denumita Capela Sixtina a Estului, manastirea a fost ctitorita de Stefan cel Mare. Manastirea Voronet este un obiectiv atat religios, cat si turistic.

Culoarea albastra specifica este recunoscuta la nivel mondial. Manastirea se afla la 36 de kilometri de Suceava si la doar 4 kilometri de Gura Humorului. Oamenii vin aici sa se roage, deoarece se spune ca locul face minuni. Totusi, multi vizitatori vin si pentru a admira peisajele si lacasul sfant, dar si pentru a vedea celebrul albastru de Voronet.

”In centrul unui sat situat la poalele Carpatilor, pe sobrul fond verde al padurii de brazi, se ridica o biserica simpla cu peretii exteriori ornati in fresce – Manastirea Voronet. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis.

Citește și  DAIANA DUȚU, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE DESPRE IRINEL COLUMBEANU! DE CE I-A CERUT FOSTUL MILIONAR AJUTORUL BRUNETEI

Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi si cei care au comandat aceste picturi: peretii tapisati cu fresce trebuiau sa figureze ochilor privitorilor invatatura Scripturii (…)”, se arata pe site-ul oficial al Manastirii Voronet.

Aceasta nuanta unica rezista pe peretii manastirii in pofida tuturor ploilor si zapezilor de-a lungul anilor. Anual, turisti romani si straini viziteaza acest loc, nu doar pentru incarcatura sa spirituala si magia sa, ci si pentru privelistile si peisajele inconjuratoare. In plus, in apropiere se gasesc numeroase obiective turistice.

Se spune ca cei care se roaga la Manastirea Voronet experimenteaza adevarate miracole si li se indeplinesc dorintele. Nu este de mirare ca zilnic intalnesti pelerini care vin sa-si exprime dorintele, sperand ca vor fi auzite si indeplinite.

Citește și  S-a intamplat intr-un sat din Maramures. Au avut un SOC atunci cand au vazut ce a fatat vaca. Nimeni nu gaseste o explicatie pentru asta

Manastirea Voronet – istoric
Manastirea Voronet este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Lacasul de cult a fost construit pe locul unei biserici de lemn. Domnitorul a ridicat manastirea ca semn de multumire pentru pustnicul Daniil Sihastru. Dupa infrangerea de la Razboieni din 1476, Stefan i-a cerut sfatul pustnicului, care l-a incurajat sa continue lupta cu turcii.

Urmand sfatul, Stefan a obtinut victoria, iar in urma succesului a decis sa construiasca Manastirea Voronet. Acoperisul de sindrila are forma unui cort, astfel incat zapada adunata iarna cade cat mai departe de zidurile bisericii, protejand astfel picturile exterioare.

Dupa 1918, biserica fostei manastiri Voronet a fost declarata monument istoric de catre statul roman. Albastrul de Voronet este unic in lume, iar Biserica este o adevarata Biblie in imagini.

Manastirea Voronet
MANASTIRE DE MAICI

Citește și  Andreea Tonciu Nu divorțează de Daniel Niculescu

ADRESA: com. Voroneţ, Gura Humorului, jud. Suceava, Romania

TELEFON: 230-235323 ; 0744.560.001

CTITOR: Ştefan cel Mare

ANUL INFIINŢARII: 1488

HRAM: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ( 23 aprilie)

CUM AJUNG: Manastirea Voronet se afla la o distanta de: 5 km de Gura Humorului, 32 km de Campulung Moldovenesc, 39 km de Suceava, 76 km de Vatra Dornei, 108 km de Piatra Nemt, 137 km de Borsa.

Acces rutier: – pe DN17 Bistrita -Vatra Dornei -Campulung -la intrarea in Gura Humorului -dreapta la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN2 Bacau – Roman – Falticeni, DN2E Falticeni – Gura Humorului, stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN17 Suceava – Gura Humorului – stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet;

– pe DN15C Piatra Neamt – Tg.Neamt – Falticeni, DN2E Falticeni – Gura Humorului, stanga la indicator – Voronet – Manastirea Voronet.

Acces feroviar: – Se poate ajunge in gara din Gura Humorului si apoi cu autobusul pana la manastire.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *