SIMPLU ȘI UȘOR, CU INGREDIENTE PE CARE LE AI LA ÎNDEMÂNĂ. CUM SĂ FACI CELE MAI BUNE TURTE ÎNDOITE CU BRÂNZĂ. REȚETA SECRETĂ DE LA BUNICA GHERGHINA.

SIMPLU ȘI UȘOR, CU INGREDIENTE PE CARE LE AI LA ÎNDEMÂNĂ. CUM SĂ FACI CELE MAI BUNE TURTE ÎNDOITE CU BRÂNZĂ. REȚETA SECRETĂ DE LA BUNICA GHERGHINA.

Bunica Gherghina, o distinsă locuitoare din pitorescul oraș Alexandria, și-a câștigat inimile oamenilor prin prezența sa caldă și autentică pe platforma TikTok. De data aceasta, a împărtășit cu fanii ei o rețetă tradițională pentru cele mai delicioase turte îndoite cu brânză, un adevărat deliciu culinar apreciat în întreaga regiune, cunoscut și sub numele de scovergi în Moldova.

Femeia își îndemna urmăritorii să-i urmeze pașii și să descopere arta pregătirii acestor turte îndoite cu brânză, aducându-le un strop de tradiție și savoare autentică în bucătăriile lor.

Rețeta propusă de bunica Gherghina presupune utilizarea unor ingrediente simple, dar esențiale pentru obținerea gustului autentic al turtelelor îndoite cu brânză:

 • o jumătate de kilogram de brânză: orice tip de brânză preferată poate fi folosită în această rețetă, în funcție de preferințele fiecărui bucătar amator;
 • 1 kg de făină: ingredientul principal care formează baza aluatului pentru turtele îndoite;
 • drojdie proaspătă (cât o nucă): pentru a asigura dospirea adecvată a aluatului și pentru a-i conferi textura și aroma dorite;
 • 3 ouă: esențiale pentru legarea și îmbogățirea aluatului;
 • sare și zahăr: pentru a echilibra gustul și pentru a accentua savoarea preparatului;
 • jumătate de litru de apă caldă: pentru a asigura hidratarea corespunzătoare a aluatului și pentru a facilita procesul de frământare.
Citește și  Doliu în familia Pepe

Pentru prepararea turtelelor îndoite cu brânză, bunica Gherghina propune următorii pași:

 1. Într-un bol generos, se adaugă făina și se face un mic crater în mijlocul ei, unde se adaugă drojdia proaspătă, sarea și zahărul.
 2. Se adaugă treptat apa caldă și se începe frământarea aluatului, asigurându-se că toate ingredientele sunt amestecate uniform până la obținerea unei texturi omogene și elastice.
 3. Aluatul se lasă la dospit timp de aproximativ o jumătate de oră, până când își dublează volumul și devine pufoasă și aerată.
 4. Între timp, brânza este amestecată cu cele trei ouă, creând o compoziție omogenă și bogată în arome.
 5. După ce aluatul a dospit corespunzător, acesta este împărțit în bucăți egale, care sunt apoi întinse sub formă de cercuri subțiri.
 6. Fiecare cerc de aluat este umplut cu compoziția de brânză și ouă și este îndoit în jumătate, astfel încât să formeze turtele îndoite caracteristice.
 7. Turtele îndoite cu brânză sunt coapte la cuptor până când devin aurii și pufos, fiind gata pentru a fi servite și degustate cu poftă.
Citește și  Andreea Marin, din nou mamă! Vedeta a făcut anunțul! “…pe cale naturală”

Dar cine este, de fapt, bunica Gherghina? Originară din pitoreasca comunitate Poroschia, județul Teleorman, această distinsă doamnă are vârsta respectabilă de 72 de ani. În tinerețe, s-a dedicat artei croitoriei și a fost cunoscută în comunitate pentru priceperea sa și pasiunea pentru meșteșug. Astăzi, petrece zilele în casa ei, unde își continuă traiul cu seninătate și bucurie de viață. Bunica Gherghina își amintește cu drag de tinerețea sa, de clipele petrecute alături de cei dragi și de iubirea vieții sale, pe care o prețuiește cu toată inima.

Atunci când nu împărtășește rețete tradiționale sau povestiri din viața sa pe TikTok, bunica Gherghina își petrece timpul în grădina sa, unde cultivă cu dragoste și grijă legumele și fructele. Apoi, merge singură la piața din Alexandria, unde își vinde produsele și interacționează cu oamenii din comunitatea ei. Este o figură cunoscută și apreciată, iar oamenii se bucură de fiecare dată să o întâlnească și să cumpere de la ea.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *