Doliu Imens in Romania. A murit România Matcașu

Din pacate doliu imens singura femeie care purta numele de România a murit…

Există o singură femeie în țara noastră care poartă numele de România. Iată cum arată și cine a fost aceasta

Singura femeie care poarta numele țării noastre a murit

În țara noastră există o singură femeie ce poartă numele de România. Este vorba despre o doamnă de 81 de ani, ce a fost botezată chiar de Regele Carol al II-lea. Mulți nici măcar nu credeau că acesta este numele ei real: România Matcașu.

Citește și  Rugăciunea de duminică

Totuși, soarta a făcut ca ea să fie una dintre copiii aleși de a fi botezați de Regele României de la acea vreme, iar numele pe care l-a primit aceasta a fost cel de România.

De fapt, tatăl ei a fost care a făcut demersurile legale pentru ca fiica a să fie botezată de rege. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, dar numele ei a rămas „România”.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România’, povestește România Matcașu.

Citește și  Pentru Ce Sumă Cântă Eva Kiss În Danemarca Cântăreața Și Soțul Ei Locuiesc În Copenhaga

Nu mică le este mirarea celor care aud numele femeii, inclusiv la unele instituții publice.

„Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat’, mărturisește românca, potrivit Digi24.

Care e povestea României Matcașu. Provine dintr-o familie săracă

România Matcașu a avut o viață grea, ea fiind născută într-o familie cu 16 copii. Sărăcia era la ordinea zilei și tocmai de aceea tatăl ei a decis să îl roage pe rege să o boteze.

”Eram sărmană, proveneam dintr-o familie cu 16 copii. Vreme de război, așa că tata i-a scris Regelui Carol al II-lea, dacă poate să mă boteze. Majestatea Sa a fost de acord, așa că mi-a dat prenumele România”, a mai declarat România Matcașu.

Citește și  Primele imagini cu Bursucu în rolul de ginere După 11 ani de burlăcie și-a pus pirostriile

Chiar și la nuntă, femeia a avut aceeași problemă, aceea de a fi nevoită să repete numele său, fiindcă nimeni nu o credea că este cel real.

„Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut’, povestește România.

Mai mult, România Matcașu dorește să boteze, la rândul ei, o fetiță ce să poarte acest nume.

O colega de munca a dat vestea trista 

pastedGraphic.png

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *