Rețetă Salată boeuf clasică. Acesta este pasul pe care bucătarii nu trebuie să-l sară

Rețetă Salată boeuf clasică. Acesta este pasul pe care bucătarii nu trebuie să-l sară

Salata de boeuf este un aperitiv care a ajuns tradițional în ultimii ani în România.

Deși rețeta originală a fost creată de un bucătar belgian pentru un restaurant renumit din Moscova în anul 1860, în timp,

fiecare gospodină și-a pus amprenta și a adaptat salata în funcție de preferințele familiei.

În jurul salatei de boeuf au existat multe controverse, începând de la carnea folosită. Inițial, carnea folosită a fost de vită, după cum sugerează și numele salatei – boeuf însemnând vită în limba franceză.

Citește și  A fost ministrul Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu

Totuși, gospodinele au transformat rețeta, alegând, de cele mai multe ori, să pună carne de pui, fiind mult mai accesibilă și mai puțin costisitoare.

În plus, există o altă discuție între cunoscători cu privire la mazăre, depinzând, în final, de preferințele fiecăruia. În rețeta originală, s-a adăugat și mazăre.

Citește și  Am ajuns acasa noaptea tarziu si eram beat mort. Credeam ca ma omoara nevasta. Dimineata am gasit pe noptiera apa si o aspirina. Preluat de pe

Ingrediente salată boeuf clasicăPentru o salată de boeuf delicioasă, veți avea nevoie de:

450g carne vită250g mazăre fiartă (opțional)10 cartofi3 morcovio țelină mică (opțional)gogoșari și castraveți murațisare și pipermaionezăModul de preparare:

Pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru salata de boeuf sunt destul de simpli. În primul rând, puneți toate ingredientele la fiert, separat. Cartofii se fierb cu tot cu coajă, morcovii de curăță, iar carnea se spumează foarte bine.

Citește și  Sfârșitul lumii mai aproape decât am fi crezut. Isaac Newton a prezis dată exactă într-o scrisoare

Până fierb ingredientele, se toacă murăturile pentru a avea timp să se scurgă. Este important ca salata boeuf să mențină un echilbru perfect între acru, sărat și dulce.

Fiecare gospodină alege mărimea la care dorește să toace ingredientele. După ce murăturile s-au tocat, se spun într-o sită, la scurs, fiind important ca zeama acestora să nu ajungă la final, în salată.

retelemele