Cum faci Biscuiții Copilăriei Cine își amintește de cel mai popular desert din copilărie
Ingrediente:
200 gr unt (untura), 200 gr zahar, 3 oua, 3 linguri lapte, 3 linguri smantana, 2 pliculete praf de copt, esenta vanilie, 1 kg faina, 50 gr zahar pudra
1. Cerne faina si praful de copt.
2. In alt bol mixeaza zaharul cu untul.
3. Adauga treptat cate un ou peste unt, apoi smantana, laptele si esenta de vanilie. Omogenizeaza cu o lingura de lemn.
4. Treptat incorporeaza faina. Omogenizeaza.
5. Acopera aluatul in folie si baga-l in frigider pentru circa o ora.
6. Scoate-l, desfa-l din folie si da-l prin masina de tocat cu aparat special.
7. Pune biscuitii intr-o tava neunsa si baga-i in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
O alta reteta care te-ar putea interesa este:
Rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem. Se topesc în gură
Iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem
Pentru a pregăti cornulețe cu gem după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele produse…
150 g unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime
500 g făină
2 ouă
150 ml lapte
80 g zahăr
7 grame drojdie uscată
un borcan de gem sau magiun pentru umplutură
Laptele se incălzeste si se dizolvă in el drojdia impreună cu o lingurită de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă să crească 5-10 minute.
Intr-un bol adânc se cerne făina şi se adaugă laptele cu drojdia. Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina pană se transformă in fărâmituri de aluat.
Separat intr-un bol mixați ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouale se adaugă peste făina si se frămantă aluatul, pană devine elastic. Inainte de a fi intins pe blatul de lucru aluatul pregătit se lasa să se odihnească 15 minute .
Presarati făina pe blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Tăiați-l in triunghiuri.
Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asează intr-o tavă tapetată cu făina de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.
nilie, 1 kg faina, 50 gr zahar pudra
1. Cerne faina si praful de copt.
2. In alt bol mixeaza zaharul cu untul.
3. Adauga treptat cate un ou peste unt, apoi smantana, laptele si esenta de vanilie. Omogenizeaza cu o lingura de lemn.
4. Treptat incorporeaza faina. Omogenizeaza.
5. Acopera aluatul in folie si baga-l in frigider pentru circa o ora.
6. Scoate-l, desfa-l din folie si da-l prin masina de tocat cu aparat special.
7. Pune biscuitii intr-o tava neunsa si baga-i in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
O alta reteta care te-ar putea interesa este: Rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem. Se topesc în gură
Se topesc în gură – Iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem
Pentru a pregăti cornulețe cu gem după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele produse…
150 g unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime
500 g făină
2 ouă
150 ml lapte
80 g zahăr
7 grame drojdie uscată
un borcan de gem sau magiun pentru umplutură
Laptele se incălzeste si se dizolvă in el drojdia impreună cu o lingurită de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă să crească 5-10 minute.
Intr-un bol adânc se cerne făina şi se adaugă laptele cu drojdia. Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina pană se transformă in fărâmituri de aluat.
Separat intr-un bol mixați ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouale se adaugă peste făina si se frămantă aluatul, pană devine elastic. Inainte de a fi intins pe blatul de lucru aluatul pregătit se lasa să se odihnească 15 minute .
Presarati făina pe blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Tăiați-l in triunghiuri.
Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asează intr-o tavă tapetată cu făina de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.