Amandine de casa. O delicatesa mult mai buna decat cea din cofetarie

Amandine de casa. O delicatesa mult mai buna decat cea din cofetarie

Blat :-6 oua-200 grame zahar-30 mililitri apa-30 mililitri ulei-20 grame cacao-8 linguri faina-1 lingurita praf de copt

Crema :3 galbenusuri150 grame zahar pudra300 grame unt3 linguri cacao

Sirop :400 mililitri apa100 grame zahar2 plicuri cappuccino ciocolata2 lingurita esenta rom

Glazura :

150 grame ciocolata2 linguri unt3 linguri lapte50 grame ciocolata alba

Mod de preparare :

Citește și 

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul,mixand pana obtinem o bezea tare, apa treptat, galbenusurile amestecate cu uleiul si la urma faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt; punem compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie ptr copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul se poate coace in tava 20*30 cm si atunci o putem taia in 3. Cred ca ar fi mai interesanta asa .

Citește și  Corina Caragea ironică Eu nu muncesc sunt măritată cu un domn în vârstă generos. Ce a înfuriat-o pe vedetă

Sirop: punem intr-o craticioara apa cu zaharul si cappuccino; lasam sa fiarba 3 minute, luam de pe foc si adaugam esenta de rom; lasam sa se raceasca .

Crema : mixam untul moale cu zaharul pudra si cacao, apoi adaugam galbenususrile pe rand; mixam pana devine o crema spumoasa. Din aceasta crema lasam deoparte 2 linguri de crema (la temperatura camerei), iar restul o intindem intre cele 2 blaturi insiropate.

Inainte de a insiropa blatul de deasupra, taiem cu un cutit prajitura in cubulete.

Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.

Citește și  LOCUL DIN ROMÂNIA UNDE SE SPUNE CĂ DUMNEZEU S-A ARĂTAT OAMENILOR. GIGI BECALI A FINANȚAT CONSTRUIREA UNEI MĂNĂSTIRI ÎN ZONĂ

Glazura : punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si amestecam pana se topesc toate ingredientele; dam de pe foc , apoi cu o lingura asezam pe fiecare amandina .

Lasam glazura sa se raceasca, apoi cu ciocolata alba topita (50 g ciocolata alba o rupem bucati si o punem intr-o punga, in apa fiarta circa 3 minute, apoi taiem un colt al pungii cu o foarfeca) trasam linii peste ea, iar la sfarsit, cu un pos formam cate un mot din crema lasata deoparte.

retelemele