Ciorbă delicioasă, de post – Ciorbă de perișoare, fără strop de carne

Ingrediente necesare:

1 ceapă1 ardei roșu

200 g varză tocată3 linguri ulei

Legume pentru ciorbăJumătate cutie roșii

ApăSare, piper, foi dafin

Ingrediente necesare pentru perișoară:

500 g ciuperci7 linguri făină

Citește și  Mama Geta explică de ce nu o suportă pe Daniela Iliescu, logodnica fiului ei, Culiță Sterp: “Ea, săraca, întotdeauna a avut aere de… cum erau odată nobilii și iobagii”

Busuioc3 linguri uleiPătrunjel verde

MărarMod de preparare:

Curățăm și tocăm mărunt ceapa și ardeiul. Le călim într-o tigaie cu ulei încins, timp de 5 minute. Adăugăm varza, legumele, apa, sare, piper și amestecăm bine. Adăugăm și frunzele de dafin la final.

Pentru perișoare, mărunțim ciupercile cu blenderul. Adăugăm făina, busuiocul, sarea, piperul și omogenizăm. Formăm perișoarele și le adăugăm în ciorbă.

Citește și  SOȚUL M-A PĂRĂSIT PENTRU ȘEFA LUI ÎN TIMP CE ERAM ÎNSĂRCINATĂ

Gătim la foc mic până perișoarele se ridică la suprafață. La final adăugăm și cubulețele de roșii și verdeața tocată mărunt.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Articol preluat integral, cu acord express