Oricine iubeste prajiturile cu mere ii va placea aceasta delicatesa! Nu este nevoie sa o coaceti, astfel incat poate fi facuta in cateva minute.

Ingrediente:

1,8 kg de mere

Biscuiti de uz casnic (aprox. 40 buc), 500 g

350 g zahar

4 pliculete zahar vanilat

150 g stafide

1 lingurita scortisoara macinata

cateva picaturi de esenta

2-3 linguri gris

putina sare

Mod de preparare:

Puneti zaharul intr-un vas cu putina apa si incepeti sa amestecati. Dati merele curatate pe razatoare si adaugati-le cand apa cu zaharul incepe sa se transforme intr-un sirop. Adaugati grisul si amestecati.

Citește și  Oana Roman A Găsit Un Portofel Cu Bani Am Fost Acolo. Printre Primii

Cand merele sunt aproape facute (nu trebuie sa se inmoaie de tot), adaugati stafidele, un praf de sare, scortisoara , esenta si amestecati.

Asezati un rand de biscuiti intr-o tava adanca si apoi aplicati o portie generoasa de crema de mere. In acest fel, punem crema si biscuirii pana cand se epuizeaza.

Citește și  Această tânără de 25 de ani s-a căsătorit cu un bătrân de 85 dar ce s-a întâmplat în noaptea nunții ei a făcut-o să țipe Așa ceva nu e posibil Dumnezeule cine se putea aștepta la așa ceva

Acoperiti partea superioara cu un strat de mar. Odata gata, il punem la frigider pentru cateva ore si apoi il putem taia.

O alta reteta foarte buna cu mere este si urmatoarea:

Ingrediente

500 g mere

400 g faina

200 g zahar brun

200 g unt

1 lingurita praf de copt

1 lingurita scortisoara

1 ou

sare

Cum se prepara?

Intr-un castron, amesteca faina, zaharul, praful de copr si sarea. Adauga untul rece taiat cubulete. Framanta pana obtii un aluat sfaramicios. Incorporeaza apoi oul batut.

Citește și  Cum l-a cunoscut Elena Lasconi pe Călin Georgescu A venit la Câmpulung chipurile ca să mă cunoască

Imparte aluatul in doua. Aseaza prima parte intr-o tava unsa cu unt si preseaza usor cu lingura. Adauga in straturi feliile de mar presatate cu scortisoara.

Restul de aluat presara-l deasupra. Lasa la cuptor 35 de minute. Dupa ce s-a racit, pudreaza cu zahar vanilat. Poftă bună !