Ingrediente:

1 litru de lapte 1 lingură de sare 300 ml smântână 3 ouă

Mod de preparare:

Încălziți laptele într-un vas mare la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugați sarea și amestecați.

Într-un bol separat, bateți smântâna cu ouăle.

Adăugați compoziția în lapte și amestecați bine.

Citește și  Julia de la Casa Iubirii îl face praf pe Gagea Nu mai vrea să audă de fostul ei coleg. Cu ce a supărat-o tânărul atât de tare A sărit calul. Peste așa ceva eu nu mai trec

Reduceți căldura la foc mic și fierbeți compoziția timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe.

Amestecați în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea pe fundul vasului.

După ce compoziția s-a îngroșat, puneți-o într-o sită cu un tifon curat pentru a se scurge zerul.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de turmeric pentru a obține o culoare galbenă mai intensă la cașcaval.

Citește și  Neurochirurgul Vlad Ciurea recomanda sa bei asta imediat dupa trezire Este extraordinar pentru ca evacueaza tubul digestiv

De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel pentru a-i oferi o aromă mai puternică și puteți reduce cantitatea de sare în funcție de preferințe.

Dacă doriți să obțineți cașcaval cu găuri, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Citește și  Andreea Bălan a stabilit când face nunta cu Victor Cornea Pregătirile sunt în toi

Lăsați cașcavalul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Să vă fie de folos! Poftă bună!