Cu o textură pufoasă și o aromă subtilă de vanilie și lămâie, această budincă este adorată pentru simplitatea sa și gustul său delicios.

Ingrediente:

8 linguri de griș1 lingură de pesmet6 ouă6 linguri de zahăr2 pliculețe de zahăr vanilatEsență de vanilieCoajă rasă de la o lămâieUnt pentru uns forma

Pentru sirop:

1 litru de lapte2-3 linguri de zahăr (după preferință)Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Citește și  Ce au găsit angajații unui service GSM într-un telefon adus la reparat întrece orice imaginație

Separați albușurile de gălbenușuri și mixați albușurile până obțineți o spumă densă, adăugând treptat zahărul.

Incorporați gălbenușurile unul câte unul, apoi adăugați pesmetul și grișul treptat.

Amestecați zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie. Omogenizați bine compoziția.

Ungeți o formă cu unt și turnați compoziția. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.

Citește și  Eu și dragostea mea din liceu ne-am reîntâlnit după ani

Pregătiți siropul amestecând laptele cu zahărul și zeama de lămâie, fierbeți până ce zahărul se dizolvă complet.

După ce budinca este gata, scoateți-o din cuptor și turnați treptat siropul peste ea, lăsând să absoarbă.

Citește și  Cine a fost primul soț al Andreei Marin Vedeta s-a căsătorit la 21 de ani

Lăsați budinca să se răcească și apoi puneți-o la frigider, preferabil peste noapte.

Serviți budinca ca atare sau adăugați nucă de cocos, frișcă, dulceață, caramel, bomboane de ciocolată sau alte topping-uri preferate pentru a o îmbunătăți.

Spor la gătit și Poftă Bună!