Rețeta pentru budincă de griș cu sirop
Cu o textură pufoasă și o aromă subtilă de vanilie și lămâie, această budincă este adorată pentru simplitatea sa și gustul său delicios.
Ingrediente:
8 linguri de griș1 lingură de pesmet6 ouă6 linguri de zahăr2 pliculețe de zahăr vanilatEsență de vanilieCoajă rasă de la o lămâieUnt pentru uns forma
Pentru sirop:
1 litru de lapte2-3 linguri de zahăr (după preferință)Zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Separați albușurile de gălbenușuri și mixați albușurile până obțineți o spumă densă, adăugând treptat zahărul.
Incorporați gălbenușurile unul câte unul, apoi adăugați pesmetul și grișul treptat.
Amestecați zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie. Omogenizați bine compoziția.
Ungeți o formă cu unt și turnați compoziția. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.
Pregătiți siropul amestecând laptele cu zahărul și zeama de lămâie, fierbeți până ce zahărul se dizolvă complet.
După ce budinca este gata, scoateți-o din cuptor și turnați treptat siropul peste ea, lăsând să absoarbă.
Lăsați budinca să se răcească și apoi puneți-o la frigider, preferabil peste noapte.
Serviți budinca ca atare sau adăugați nucă de cocos, frișcă, dulceață, caramel, bomboane de ciocolată sau alte topping-uri preferate pentru a o îmbunătăți.
Spor la gătit și Poftă Bună!