Turte Românești Gogosile copilariei noastre

Turte Românești  Gogosile copilariei noastre

Într-un castron mare, amestecați făina și sarea.

Adăugați uleiul în făină și începeți să turnați apa caldă treptat, amestecând continuu cu o lingură de lemn sau cu mâinile.Continuați să amestecați și să adăugați apă până când obțineți un aluat omogen care nu se lipește de mâini.

Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

După odihnă, împărțiți aluatul în bucăți mici, iar fiecare bucată o întindeți cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor în foi plate, cu grosimea de aproximativ 1 cm

Citește și  Cum arată Dida Drăgan la 75 de ani S-a întors în România după ani buni în Elveția. Ce s-a întâmplat cu îndrăgita artistă

Încingeți o tigaie sau o plită și coaceți turtele pe ambele părți până când devin aurii

După ce sunt coapte, le puteți servi calde, cu unt, brânză sau orice alegețiAceste turte sunt minunate alături de brânză și roșii sau pot fi savurate ca o gustare delicioasă!

retelemele