Cum să transpui o garnitură simplă într-un festin culinar

Garnitura de cartofi pare să fie cea mai banală și simplă alegere pentru o masă savuroasă. Dar cum se face ca atunci când o comandăm la restaurant, piureul are o aromă și o textură aparte? Află acum secretul bucătarilor.

Secretul care înlocuiește laptele și apa în piure

Trucul pentru a transforma piureul de cartofi banal într-un festin culinar este un singur ingredient: smântâna lichidă. Înlocuiește laptele și apa cu smântână lichidă și vei obține un piure cremos, aerat și extrem de fin.

Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente. Ai nevoie de:

cartofiuntsmântână lichidăsare, după preferințeMod de preparare

Citește și  Taloanele de pensie vor dispărea fizic şi vor fi trimise pensionarilor pe email. Ce părere au oamenii

Spală și curăță cartofii de coajă, apoi taie-i în felii groase sau în sferturi.Pune cartofii la fiert în apă clocotită în care ai adăugat sare.

După ce cartofii sunt gătiți, scoate-i din apă și lasă-i să se scurgă într-o sită.

Citește și  Era să adoptăm un băiat de 5 ani dar un cuplu bogat a apărut și a dorit să-l adopte și ei

Pasează cartofii folosind un zdrobitor și transferă piureul obținut într-o oală.

Incorporază 175 de grame de unt pentru fiecare kilogram de piure și amestecă bine.

Adaugă câteva linguri de smântână lichidă fierbinte și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Piureul este acum gata să fie servit musafirilor, savurându-l ca în restaurante renumite.

Citește și  Iulia Vântur a dat lovitura A cântat în deschiderea unui mare artist internațional

Acum poți transforma orice farfurie de piure într-o experiență culinară deosebită, folosind trucul acesta simplu, dar eficient. Poftă bună!