Rețeta clasică tradițională Chec de casă simplu și pufos cum făcea bunica

Rețeta clasică tradițională  Chec de casă simplu și pufos cum făcea bunica

DISCLAIMER: Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Ingrediente:

8 ouă200 g zahăr

400 g făină100 ml ulei

100 ml lapte2 plicuri zahăr vanilato linguriță praf de copt

coajă de lămâie50 g stafide2 linguri cacaosare

Mod de preparare:

Citește și  O femeie si-a construit singura casa cu ajutorul tutorialelor de pe YouTube

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare. Într-un bol separat, batem gălbenușurile. Adăugăm uleiul, laptele și coaja de lămâie. Amestecăm bine până la omogenizare.

Citește și  Gigi Becali i-a arătat lui George Simion cine e șeful între ei doi Ce a făcut patronul FCSB în direct la TV Vreau să anunț chestia asta

2. Turnăm compoziția de gălbenușurile, peste cea de albușuri. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Treptat, adăugăm făina cernută amestecată cu praful de copt. La final, adăugăm stafidele. Turnăm 5-6 linguri de aluat într-un bol.

3. În aluatul pus separat, adăugăm pudra de cacao. Amestecăm bine .

Citește și  Secretul lui Sorin Bontea pentru cele mai bune sarmale. Ce adaugă la final în compoziție ca să fie carnea fragedă și gustoasă

4. Într-o tavă de cozonac, tapetată cu ulei, turnăm aluatul alb. Pe deasupra, adăugăm aluatul de cacao și formăm un model cu ajutorul unei furculițe. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este copt.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!

retelemele