Mascarpone de casă Atât de ușor de preparat încât te vei gândi de 2 ori înainte de a cumpăra din comerț

Mascarpone de casă  Atât de ușor de preparat încât te vei gândi de 2 ori înainte de a cumpăra din comerț

Această rețetă de Mascarpone de casă este atât de ușor de preparat, încât te vei gândi de 2 ori înainte de a mai achiziționa din comerț.

Pentru realizarea acestuia sunt necesare doar 2 ingrediente și niște tifon…

INGREDIENTE:

500 ml smântână (cu peste 30% grăsime)1 lingură de zeamă de lămâie (proaspăt stoarsă)

Citește și  Ce Trebuie Să Ceri Într-Un Pomelnic. Care Sunt Cele 7 Lucruri Pe Care Să Nu Le Treci Niciodată În Pomelnicul Dus La Biserică

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță se răstoarnă smântâna și se dă la foc mediu, amestecând frecvent, până când ajunge aproape de punctul de fierbere (85 grade Celsius).

Citește și  INCREDIBIL Caz nemaiîntâlnit într-un spital din Botoșani Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei..

Se adaugă zeama de lămâie și se continuă amestecarea până ce se îngroașă smântâna.Într-o sită cu ochiuri fine, așezată într-un bol, se așează tifonul ușor umezit, în 4 straturi.

Se toarnă smântâna îngroșată în sita tapetată cu tifon și se lasă la temperatura camerei, până ce se răcește complet.

Nu se presează și nu se stoarce crema!

Citește și  Actrița iubită în secret de Ion Iliescu a murit chinuită de boală însă familia i-a îndeplinit abia acum ultima dorință . Incredibil ce s-a intamplat

Odată ajunsă crema la temperatura camerei, se acoperă sita cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 10 – 12 ore.

Mascarponele de casă se păstrează la frigider și poate fi folosit în decurs de o săptămână.

Acum puteți face tiramisu cu mascarpone de casă și o multitudine de alte deserturi savuroase!

Poftă bună!

retelemele