Cum se prepară, dar și cât de delicioasă este prăjitura.

Rețetă prăjitura Lulu –

Ingrediente blat – 100 g unt, două plicuri zahăr vanilinat, un praf sare, 8 ouă, 150 g. zahăr, 120 g făină, un plic praf de copt, 70 g griș, 55 g cacao, 150 ml lapte, 100 ml ulei,

Ingrediente cremă – 250 g mascarpone, 350 g unt, 400 g de crema caramel din lapte condensat, esență vanilie,

Modul de preparare

Setăm cuptorul la 175 de grade.

Citește și  Soția i-a pus soțului un reportofon când a plecat la o altă partidă de pescuit cu înnoptare

Separăm albușurile de gălbenușuri, după care amestecăm gălbenușurile cu zahărul vanilat, sarea, jumătate din cantitatea de zahăr, iar apoi le mixăm până devin deschise la culoare.

Adăugăm uleiul și untul topit, dar nu fierbinte, apoi mixăm încet. Cernem deasupra cacao, făina și praful de copt, după care adăugăm laptele și grișul.

Citește și  De ce Diana Lupescu nu apare niciodata langa Mircea Diaconu

Batem albușurile cu zahărul, iar apoi le adăugăm peste compoziția cu gălbenușurile. Băgăm blatul la cuptor, într-o tavă, la 175 de grade, pentru 12 minute.

Pentru cremă amestecăm mascarpone cu untul și adăugăm crema de caramel. Punem crema peste blat. Îl lăsăm la frigider pentru câteva ore, iar apoi este gata de servit.