Cu o textură pufoasă și o aromă subtilă de vanilie și lămâie, această budincă este adorată pentru simplitatea sa și gustul său delicios.

Ingrediente:

8 linguri de griș1 lingură de pesmet6 ouă6 linguri de zahăr2 pliculețe de zahăr vanilatEsență de vanilieCoajă rasă de la o lămâieUnt pentru uns forma

Pentru sirop:

1 litru de lapte2-3 linguri de zahăr (după preferință)Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Citește și  Vecina mea cu pretenții mi-a spus să renunț la luminile solare din grădină altfel mă va da în judecată

Separați albușurile de gălbenușuri și mixați albușurile până obțineți o spumă densă, adăugând treptat zahărul.

Incorporați gălbenușurile unul câte unul, apoi adăugați pesmetul și grișul treptat.

Amestecați zahărul vanilat, coaja de lămâie și esența de vanilie. Omogenizați bine compoziția.

Ungeți o formă cu unt și turnați compoziția. Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.

Citește și  AM GĂSIT FOTOGRAFIA FIULUI MEU ÎN CASA UNUI CLIENT CÂND AM AFLAT DE CE ERA ACOLO AM ÎNCREMENIT

Pregătiți siropul amestecând laptele cu zahărul și zeama de lămâie, fierbeți până ce zahărul se dizolvă complet.

După ce budinca este gata, scoateți-o din cuptor și turnați treptat siropul peste ea, lăsând să absoarbă.

Citește și  Nu spăl nu fac de mâncare Mihaela Rădulescu dezvăluiri inedite din relația ei cu Felix Baumgartner

Lăsați budinca să se răcească și apoi puneți-o la frigider, preferabil peste noapte.

Serviți budinca ca atare sau adăugați nucă de cocos, frișcă, dulceață, caramel, bomboane de ciocolată sau alte topping-uri preferate pentru a o îmbunătăți.

Spor la gătit și Poftă Bună!