Descoperă Lasagna Cordon Bleu Deliciul Rapid care Transformă Resturile de Șuncă în Vedeta Cinei

Descoperă Lasagna Cordon Bleu Deliciul Rapid care Transformă Resturile de Șuncă în Vedeta Cinei

Nu voi ascunde faptul că acest preparat este delicios, dar cu siguranță nu cel mai sănătos. După ce am preparat acest fel, am avut o mulțime de șuncă rămasă și nu știam ce să fac cu ea.

Așa că am decis să o transform într-o lasagna specială, inspirată de Puiul Cordon Bleu, dar mult mai simplu de pregătit. Iată cum o poți face și tu!

Ingrediente necesare pentru lasagna cu șuncă și puiPentru a pregăti acest preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 pachet (225 g) foi de lasagna1,5 căni de unt1 pachet (225 g) brânză cremă (la temperatura camerei)1/2 linguriță sare1/2 linguriță piper pudră1/4 linguriță piper negru măcinat1 și 3/4 căni brânză elvețiană rasă1/4 cană lapte cald225 g șuncă tăiată cubulețe2 și 3/4 căni de pui gătit, mărunțit1/2 cană brânză elvețiană rasă (pentru topping)1/3 cană pesmet1/2 linguriță condimente italiene (opțional)

Citește și  Pensionarii din România primesc majorări însă pensia minimă rămâne scăzută. Ce schimbări aduce noua pensie specială din 2025

Mod de preparareModul de preparare este simplu și se desfășoară în câțiva pași:

Încălzește cuptorul la 200°C (400°F). Fierbe foile de lasagna într-o oală mare cu apă sărată, timp de 8 minute, până când devin moi, dar încă puțin ferme. Scurge-le bine.Pentru sosul de brânză, topește untul într-o cratiță medie la foc mediu. Adaugă brânza cremă și amestecă până se topește, aproximativ 5 minute. Încorporează sarea, piperul negru și laptele cald, amestecând până obții o textură cremoasă. Adaugă 1 și 1/2 căni de brânză elvețiană și lasă sosul să se îngroașe, amestecând regulat timp de 5-10 minute.Asamblează lasagna toarnând 3/4 cană de sos de brânză pe fundul unei tăvi de copt de aproximativ 23×23 cm. Așază 1/3 din foile de lasagna, urmate de jumătate din puiul și șunca pregătite. Toarnă 1 cană de sos deasupra. Repetă straturile cu restul ingredientelor. Încheie cu un strat de foi de lasagna, restul de sos, apoi adaugă brânza elvețiană rasă și pesmet deasupra.Coace lasagna acoperind tava cu folie de aluminiu timp de 25 de minute. După acest timp, îndepărtează folia și mai coace încă 10 minute, până când pesmetul devine auriu și crocant. Lasă lasagna să se odihnească 5-10 minute înainte de a o tăia și servi.Bucură-te de această delicioasă lasagna cu pui și șuncă, perfectă pentru momente speciale sau pentru a impresiona pe cineva drag! Poftă bună!

retelemele