Am doar 10 clase și am cerșit ca să-mi ajut mama. Nicolai Tand despre drumul de la o copilărie în sărăcie la un bucătar faimos

Am doar 10 clase și am cerșit ca să-mi ajut mama. Nicolai Tand despre drumul de la o copilărie în sărăcie la un bucătar faimos

### **Nicolai Tand: Povestea unui succes clădit cu muncă, sacrificii și pasiune**

Nicolai Tand este astăzi una dintre cele mai cunoscute figuri din gastronomia și televiziunea din România. Proprietar al unui business de succes în domeniul culinar, prezent aproape zilnic la emisiunea *Neatza cu Răzvan și Dani* și câștigător al finalei *Asia Express*, carismaticul bucătar este o sursă de inspirație pentru mulți. Însă drumul său către succes nu a fost deloc ușor. Nicolai a pornit de jos, a muncit din greu și a înfruntat numeroase obstacole înainte de a ajunge să fie apreciat de o țară întreagă.

### **Copilărie marcată de lipsuri și sacrificii**

Povestea lui Nicolai începe într-un sat din Maramureș, unde viața era departe de a fi ușoară. Tatăl său a murit când el avea doar 12 ani, lăsându-l pe mezinul familiei să crească alături de mama sa și cei trei frați. Mama sa, o femeie puternică și devotată, a fost nevoită să își asume rolul de părinte unic, iar Nicolai a decis să o ajute cât de mult putea.

„Mama mi-a fost și mamă, și tată. Mergeam cu ea la lucru, la fân, ca să câștigăm bani. Nu mi se părea corect să muncească doar ea pentru mine, așa că am renunțat la școală după clasa a 10-a,” a povestit Nicolai cu sinceritate.

Citește și  Alimentul pe care chef Cătălin Scărlătescu nu-l mai pune pe masă. Așa a dat jos 30 de kilograme

Decizia de a renunța la studii superioare a fost una grea, dar a considerat-o necesară. Nicolai s-a angajat de tânăr în diverse munci fizice pentru a contribui la veniturile familiei. „Am avut doar 10 clase pentru că am vrut să o ajut. Am muncit de mic, pentru că nu voiam ca mama să fie singură pe câmp sau să-și rupă spatele pentru mine,” își amintește el.

### **Primele experiențe de muncă: de la șantier la cerșit**

Drumul său către stabilitate a fost presărat cu joburi diverse și grele. După o perioadă de lucru pe șantier, Nicolai a trecut printr-o etapă dificilă în viață. „Am lucrat fără acte. Am fost amânat, expulzat, dar n-am vrut să plec. Am făcut de toate: am vândut ziare, am reparat mașini de cafea, ba chiar am cerșit, pe bune,” a mărturisit el în cadrul podcastului *La Mijloc*.

Aceste experiențe, deși umilitoare, l-au întărit și l-au motivat să își caute o direcție mai bună în viață.

### **Franța: locul în care a găsit drumul spre bucătărie**

În căutarea unui viitor mai bun, Nicolai a ajuns în Franța, unde a început să lucreze în industria ospitalității. Prima sa slujbă într-un restaurant nu a fost însă în bucătărie, ci la bar. „Lucram ca barman. Nu voiam să stau în spate, ci în sală, unde erau toate clientele frumoase, manechinele. Eu curățam pahare, spălam vasele și mă bucuram de atmosferă,” a povestit el.

Citește și  În mijlocul slujbei copilul s-a ridicat în tăcere s-a dus la sicriul mamei sale și a lipit urechea de el

Deși inițial și-a dorit să rămână la bar, pasiunea pentru gastronomie l-a condus către bucătărie. În scurt timp, Nicolai a început să învețe arta culinară de la cei mai buni bucătari, dezvoltându-și abilități care aveau să-l transforme într-un chef apreciat.

### **Dragostea găsită în Franța: povestea de iubire cu Monica**

Tot în Franța, Nicolai și-a găsit jumătatea. Monica, soția sa actuală, era model la vremea respectivă, iar povestea lor de iubire a fost una neconvențională. Amândoi erau căsătoriți cu alte persoane atunci când s-au cunoscut, dar legătura dintre ei a fost atât de puternică încât au decis să-și urmeze inimile.

„Eu am divorțat primul, iar apoi ea s-a despărțit de soțul ei francez. Așa am ajuns să fim împreună,” a povestit Nicolai. Cei doi au construit o viață frumoasă împreună și au devenit părinții a doi copii. În semn de respect pentru originile lor comune, Nicolai și Monica au organizat o nuntă tradițională în Maramureș, locul care le-a marcat copilăria.

Citește și  ȘOC în showbiz Au DIVORȚAT după 10 ani de căsnicie

### **Un carismatic bucătar și om de televiziune**

Întors în România, Nicolai Tand a reușit să își construiască un nume în industria gastronomică, deschizând un restaurant de succes și devenind o prezență constantă pe micile ecrane. Aparițiile sale la *Neatza cu Răzvan și Dani* i-au adus și mai multă popularitate, iar umorul și naturalețea sa l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiți bucătari din țară.

Victoria la *Asia Express* a fost încă o dovadă a ambiției și determinării sale. „A fost o experiență incredibilă. M-a învățat multe despre mine și despre ce pot realiza atunci când îmi propun cu adevărat,” a spus Nicolai după ce a câștigat competiția.

### **Moștenirea lăsată de un om muncitor**

Succesul lui Nicolai Tand este o poveste despre curaj, perseverență și dedicare. Pornind de jos și înfruntând dificultăți care ar fi putut doborî pe oricine, el a demonstrat că, prin muncă și pasiune, orice este posibil. Astăzi, Nicolai nu doar că a realizat ceea ce alții doar visează, dar este și o inspirație pentru cei care își doresc să-și urmeze visurile.

Cu o carieră solidă, o familie frumoasă și o poveste impresionantă, Nicolai Tand continuă să arate că succesul nu este doar despre talent, ci mai ales despre voința de a nu renunța niciodată.

retelemele