Studiu Alarmant: Ecosistemele Pământului În Pericol De Colaps Biologic Brutal

Studiu Alarmant: Ecosistemele Pământului În Pericol De Colaps Biologic Brutal

Un nou studiu realizat de o echipă de experți internaționali, publicat în revista „Nature”, avertizează asupra posibilității unui colaps biologic brutal pe Pământ.

Studiul, intitulat „Apropierea unei schimbări în biosfera Pământului”, realizat de peste 20 de oameni de știință din diverse instituții internaționale, prezintă predicții alarmante cu privire la impactul devastator al daunelor aduse ecosistemelor planetei.

Conform cercetărilor, aproape jumătate din climatele prezente pe Pământ ar putea dispărea în curând, fiind înlocuite de condiții nemaivăzute până acum de organismele vii pe 12% până la 39% din suprafața planetei.

“Ultima perturbare planetară a provocat schimbări biologice extreme în doar 1000 de ani”, a declarat Arne Moers, profesor de biodiversitate la Universitatea Simon Fraser din Vancouver. Acesta a subliniat faptul că modificările actuale au loc cu o viteză și mai mare, riscul de a schimba ireversibil starea Pământului fiind iminent.

Citește și  EL ESTE JANDARMUL CARE A TĂIAT RESPIRAȚIA DOAMNELOR PE CALEA VICTORIEI A DEFILAT PE PIESA TRUPEI ABBA ȘI A STÂRNIT O ADEVĂRATĂ ISTERIE

Eforturile pentru a stopa această tranziție radicală sunt esențiale, conform autorilor studiului. „Planeta noastră nu are nicio amintire despre starea sa anterioară”, a declarat unul dintre cercetători, subliniind faptul că inerția sistemului climatic ar putea scăpa de sub control în curând.

Este crucial ca societatea să conștientizeze gravitatea situației și să acționeze prompt pentru a proteja ecosistemele și biodiversitatea planetei, înainte ca fenomenele ireversibile să devină realitate.

Citește și  Primul lanț de supermarketuri care nu mai acceptă numerar. Pleci fără cumpărături dacă nu ai card

În ultimii trei ani, starea vremii pe Pământ a fost influențată de un fenomen natural numit La Niña, care se caracterizează prin temperaturi mai reci în Oceanul Pacific de Est și temperaturi mai scăzute în întreaga lume.

Cu toate acestea, meteorologii prevăd că vom asista la tranziția către un alt fenomen oceanic numit El Niño.

Această schimbare majoră va aduce cu ea creșterea temperaturilor și variabilitatea crescută a precipitațiilor.

Aceste modificări pot avea un impact semnificativ asupra sănătății umane, mai ales în ceea ce privește răspândirea bolilor.

Citește și  Andreea Marin La Un Pas De Moarte Mi-Au Scos 800 De Grame De Tumoare În Ce Stare Se Află Acum Vedeta

El Niño poate contribui la extinderea populațiilor de țânțari purtători de agenți patogeni, la creșterea bacteriilor și la proliferarea algelor toxice.

Acest scenariu oferă o perspectivă asupra modului în care schimbările climatice pot influența răspândirea bolilor infecțioase și ar putea conduce la apariția și răspândirea unui număr mai mare de țânțari purtători de agenți patogeni, bacterii și alge toxice.

“Concluzia este că există numeroase efecte diferite asupra sănătății care ar putea apărea în contextul unui El Niño”, a declarat Neil Vora, medic al organizației non-profit Conservation International, pentru Grist.

„Asta înseamnă că trebuie să monitorizăm situația îndeaproape și să ne pregătim”, susține acesta

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *