Doliu în lumea teatrului. Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a murit la 85 de ani

Este doliu în lumea actorilor din România. Ion Gheorghe Arcudeanu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani, trupul său fiind depus la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din Capitală.

Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Ion Gheorghe Ardeleanu a devenit un artist-simbol al Teatrului Ion Creangă.

Ion Gheorghe Ardeleanu și-a început bogata carieră pe scena teatrului pentru copii Ion Creangă. Trupul acestuia a fost depus la capela cimitirului „Sfânta Vineri” din Capitală și va fi înmormântat în cimitirul cu același nume miercuri, 8 mai.

UNITER a publicat un emoționant mesaj de adio, în semn de omagiu față de frumoasa și longeviva carieră a actorului Ion Arcudeanu.

Citește și  Oana Zăvoranu îl acuză pe fostul ei soț Alex Ashraf că i-a cheltuit toți banii cu amanta. Sunt împreună de un an jumate

„Ne luam adio de la Ion Arcudeanu, un artist-ctitor a cărui carieră pe scena Teatrului Ion Creangă se confundă cu povestea-i începută acum 59 de ani. Îndrăgitul actor al teatrului pentru copii a decedat ieri, 6 mai 2024.


Pentru cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit a fost depus astăzi la capela Cimitirului Sfânta Vineri. Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15.00, la același cimitir. Râmas bun, Ion Arcudeanu! Lumina cerului să vă primească cu brațele deschise!”, se arată în mesajul instituției de pe social-media.

Și Teatrul Ion Creangă a amintit de personalitatea sensibilă și veselă a lui Ion Arcudeanu.

Citește și  Bancul zilei. La judecata de apoi

„Timpul are şi el răbdarea lui; oricât de mult am vrea să îl eludăm, în final, inevitabilul se va produce. Chiar dacă momentul este unul dificil pentru familie şi colegi deopotrivă, am vrea să ne amintim de Ion Gheorghe Arcudeanu aşa cum era el tot timpul, vesel, binevoitor şi întotdeauna pregătit să glumească”, se arată pe pagina de socializare a teatrului.

Instituția a rememorat activitatea remarcabilă a lui Ion Arcudeanu și generozitatea prin care și-a împărtășit talentul pe scena teatrului.

„A interpretat peste 50 de roluri pe scena Teatrului Ion Creangă, acestea s-au răsfrânt în nenumărate spectacole și zeci de generații de copii pentru care Ion Gheorghe Arcudeanu a fost Ieremia din ,,Toate pînzele sus’’, Păcală în ,,Snoave cu măști’’, Geppeto în ,,Pinocchio’’, Crainicul în ,,Războiul bucatelor’’, Iepurele de martie în ,,Alice în Țara Minunilor’’, Învățătorul în ,,Amintiri din copilărie’’, Roșu Împărat în ,,Harap Alb’’. Acestea sunt doar câteva dintre personajele cărora le-a împrumutat din energia sa debordantă, din umor, dar și din înțelepciunea pe care o folosea atunci când își construia fiecare personaj. În numele tuturor celor cărora le-ați adus zâmbetul pe buze, dorim să vă mulțumim și vă dorim un drum lin către cealaltă culisă a vieții. Îi puteți aduce un ultim omagiu astăzi, 7 mai, la Capela Cimitirului Sf. Vineri, începând cu ora 15.00. Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15:00, la Cimitirul Sf. Vineri (Calea Griviței nr. 202)”, se mai arată pe pagina instituției.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *