Pensionarii Pot Primi A 13-A Pensie! Despre Ce Sumă Este Vorba Și Când Pot Intra Pensionarii În Posesia Banilor

Pensionarii Pot Primi A 13-A Pensie! Despre Ce Sumă Este Vorba Și Când Pot Intra Pensionarii În Posesia Banilor

Pensionarii cu venituri mici pot primi a 13-a pensie, este anunțul făcut de coaliția de Guvernare. Despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia celei de-a 13-a pensii!

Vești bune pentru pensionarii cu venituri mici din România care ar urma să primească cea de- a 13-a pensie! Coaliția de guvernare ia în calcul acordarea, din nou, a celei de-a 13-a pensii persoanelor vârstnice din România care au venituri modeste.

Pensionarii primesc a 13-a pensie! Acesta este anunțul făcut de coaliția de Guvernare care dorește acordarea, din nou, a celei de-a 13-a pensii persoanelor vârstnice din România care au venituri modeste.

A 13-a pensie este, de fapt, un ajutor social care se va acorda pensionarilor cu venituri mici, într-o singură tranșă.

Citește și  Pentru Ce Sumă Cântă Eva Kiss În Danemarca Cântăreața Și Soțul Ei Locuiesc În Copenhaga

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pensionarii pentru a putea beneficia de a 13-a pensie. Potrivit premierului, cei care vor intra în posesia banilor vor fi pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 și 1500 de lei.

Despre ce sumă este vorba și când intră a 13-a pensie

Referitor la suma pe care ar urma să o primească pensionarii ale căror venituri nu depășesc 1500 de lei, premierul Nicolae Ciucă a declarat că, cel mai probabil, valoarea ajutorului acordat prin a 13-a pensie va fi de 700 de lei, la fel ca și anul trecut și va fi acordată într-o singură tranșa.

Citește și  Cine este polițistul care a murit în timp ce încerca să își salveze prietenul. Mădălin avea 37 de ani Suntem alături de familie

Data la care ar putea pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 – 1500 de lei să intre în posesia celei de-a 13 pensii ar fi undeva la începutul anului 2023.

Guvernul nu a luat încă o decizie finală referitoare la acordarea celei de-a 13- a pensii.

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a anunțat, de asemenea, și creșterea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Pensiile vor crește cu maximum 11%, aceasta ar fi varianta pe care ar fi ales-o guvernanții pentru majorarea pensiilor românilor, potrivit unor surse guvernamentale citate de news.ro.

Referitor la procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie, premierul Nicolae Ciucă a declarat, zilele trecute, că în momentul de față sunt luate în calcul mai multe ipoteze. „ Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul.

Citește și  Suntem pe treptele podiumului mondial .la consumul de alcool

”Tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea aşteptări, pentru că şi aşa sunt destul de necăjiţi şi aşa au problemele pe care le ştim cu toţii.

Eu îmi păstrez partea de responsabilitate.

Îmi doresc foarte mult, ca prim ministru, şi nu cred că există cineva care să nu-şi dorească să poată să acopere această rată a inflaţiei prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viaţă activă şi lucrează într-un domeniu sau altul, cetăţenilor vulnerabili. Acum, în momentul de faţă, avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10% la 15%, la 11%”, a declarat premierul într-un interviu difuzat la un post de televiziune.

retelemele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *