ASTAZI MARE SĂRBĂTOARE CU CRUCE ROȘIE IN CALENDAR CE NU ESTE BINE SĂ FACI DE SF. SFÂNTUL DIMITRIE CEL NOU

ASTAZI MARE SĂRBĂTOARE CU CRUCE ROȘIE IN CALENDAR CE NU ESTE BINE SĂ FACI DE SF. SFÂNTUL DIMITRIE CEL NOU

Astazi mare sărbătoare cu cruce roșie in calendar! Ce nu este bine să faci de Sf. Sfântul Dimitrie cel Nou

Calendar ortodox 27 octombrie 2023. Este sărbătoare importantă astazi, vineri, 27 octombrie 2023! Iată ce nu este bine să faci de Sfântul Dimitrie cel Nou!

În fiecare an, pe data de 27 octombrie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Dimitrie Basarabov, cunoscut drept Sfântul Dimitrie cel Nou. Este sărbătoare cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox! Iată ce nu este bine să faci în această zi!

În acest an, Sfântul Dimitrie cel Nou pică pe data de 27 octombrie într-o zi de vineri și se va ține post.

Citește și  Andreea Marin de nerecunoscut Cum a ajuns sa arate acum vedeta

Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov s-a născut în satul Basarabi, în partea de sud a Dunării (Bulgaria).A trăit în secolul al XIII-lea, pe vremea „imperiului”  vlaho-bulgar de la Tarnovo, înființat de frații Petru si Asan.

Pentru că a iubit viața ascetică s-a retras într-o peșteră. La scurt timp s-a stins din viață. Potrivit tradiției, înainte de a muri s-a pus singur între două lespezi de piatră, la fel ca într-un sicriu, fiind acoperit de apele râului.

Citește și  La aniversarea a 20 de ani de căsătorie

Moaștele sfântului au stat mult timp sub ape, până în momentul în care o copilă care pătimea de duh necurat a avut o revelație: Sfântul Dimitrie Basarabov i s-a arătat spunându-i: „ Dacă părinții tăi mă vor scoate din apă, eu te voi tămădui”. Părinții tinerei au mers la locul care le-a fost indicat în vis, de lângă râul Lom, unde au găsit trupul sfântului neputrezit între doua pietre, potrivit creștinortodox.ro.

Citește și  DAIANA DUȚU, DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE DESPRE IRINEL COLUMBEANU! DE CE I-A CERUT FOSTUL MILIONAR AJUTORUL BRUNETEI

În ziua de Sfântul Dimitrie cel Nou nu este bine să se facă treburi casnice, nu trebuie să se spele și nici să se facă curățenie.

Tot pe 27 octombrie, oamenii merg la cimitir cu bucate sfințite la biserică și le dau de pomană pentru sufletele persoanelor dragi care nu mai sunt printre noi.

În unele zone din țară există obiceiul prin care sunt aprinse câte zece lumânări la mormintele celor care au murit fără lumină. Iar fiecare mormânt este împodobit cu flori de toamnă.

retelemele