Pentru Gospodine Cea mai gustoasă slănină preparată după rețeta bunicii
Vă împărtășim rețeta celei mai gustoase slănini preparate în condiții casnice. Slănina este fiartă în saramură cu coji de ceapă, de aceea este deosebit de gustoasă, apetisantă și aromată. Slănina preparată în acest mod este un aperitiv excelent, delicios și frumos, care va decora masa festivă. Usturoiul și piperul negru îi oferă slăninii un gust savuros și aromat.
INGREDIENTE
-500 g de slănină
-1 l de apă
-frunze de dafin
-10 g coji de ceapă
-chimen măcinat
-piper negru măcinat
-1 priză de boia
-usturoi
-4 linguri de sare
-boabe de piper negru
MOD DE PREPARARE
1. Spălați slănina și tăiați-o bucăți.
2. Preparați saramura. Turnați apa într-o cratiță și adăugați frunzele de dafin rupte bucățele, cojile de ceapă, chimenul măcinat, piperul negru măcinat, boiaua, câțiva căței de usturoi și sarea.
3. Aduceți saramura la fierbere. Puneți bucățile de slănină în saramura clocotită, acoperiți cu un capac și fierbeți slănina la foc mic timp de 30-40 de minute.
4. Pisați o căpățână de usturoi și mărunțiți câteva boabe de piper negru.
5. Scoateți slănina din cratiță și frecați-o bine cu piperul și usturoiul pisat. Puneți slănina într-o pungă curată de plastic. Dați punga la frigider pentru 12 ore.
6. Veți obține un deliciu extraordinar, care dispare într-o clipă de pe masă.
Poftă bună!