Prăjitura Lulu un desert deosebit Este delicioasă și delicată salvează rețeta și fă-o cu prima ocazie
Prăjitura Lulu cu siguranță îți va surprinde întreaga familie. Ușor de pregătit, în doar 15 minute poți savura cel mai simplu și gustos desert. Cum se prepară, dar și cât de delicioasă este prăjitura.
Rețetă prăjitura Lulu
Ingrediente blat
100 g unt
două plicuri zahăr vanilinat
un praf sare
8 ouă
150 g. zahăr
120 g făină
un plic praf de copt
70 g griș
55 g cacao
150 ml lapte
100 ml ulei
Ingrediente cremă250 g mascarpone
350 g unt
400 g de crema caramel din lapte condensat
esență vanilie
Modul de preparare
Setăm cuptorul la 175 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri, după care amestecăm gălbenușurile cu zahărul vanilat, sarea, jumătate din cantitatea de zahăr, iar apoi le mixăm până devin deschise la culoare.
Adăugăm uleiul și untul topit, dar nu fierbinte, apoi mixăm încet. Cernem deasupra cacao, făina și praful de copt, după care adăugăm laptele și grișul.
Batem albușurile cu zahărul, iar apoi le adăugăm peste compoziția cu gălbenușurile. Băgăm blatul la cuptor, într-o tavă, la 175 de grade, pentru 12 minute.
Pentru cremă amestecăm mascarpone cu untul și adăugăm crema de caramel. Punem crema peste blat. Îl lăsăm la frigider pentru câteva ore, iar apoi este gata de servit.