Dieta unui japonez laureat al Premiului Nobel care face furori în lume. Are multiple beneficii pentru organism

Dieta unui japonez laureat al Premiului Nobel care face furori în lume. Are multiple beneficii pentru organism

DISCLAIMER: Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Dietele inovative ale cercetătorilor continuă să atragă atenția la nivel mondial, iar metoda japonezului Yoshinori Ohsumi a devenit un adevărat fenomen.

Laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în anul 2016, Yoshinori Ohsumi susține că dieta sa aduce beneficii majore pentru organism, printre care protecția împotriva cancerului de piele, reducerea riscului de cancer la sân și scăderea tensiunii arteriale.

Dieta lui Ohsumi se bazează pe autofagie, un proces biologic prin care celulele își distrug și reciclează propriul conținut pentru a se regenera. Tehnic, această metodă este cunoscută și sub numele de post intermitent.

Autofagia (cuvânt derivat din grecescul auto – singur și fagein – a mânca) presupune degradarea și reciclarea automată a componentelor celulare învechite sau inutile. Acest mecanism joacă un rol esențial în numeroase procese fiziologice, inclusiv adaptarea la înfometare și răspunsul organismului la infecții.

Profesorul japonez a identificat 15 gene esențiale pentru procesul de autofagie, iar descoperirile sale au dus la o înțelegere mult mai profundă a felului în care celulele își reciclează conținutul.

„Mutațiile genelor responsabile pentru autofagie pot provoca afecțiuni grave, cum ar fi cancerul și bolile neurologice”, a subliniat Comitetul Nobel în 2016.

Citește și  Cum își câștigă existența fiica lui Aurelian Temișan la doar 13 ani. Dora este independentă financiar

Acest fapt consolidează importanța procesului biologic în sănătatea umană.

Restrângerea ferestrei alimentare este un alt principiu de bază al dietei promovate de Ohsumi. Studiile realizate în 2017 au demonstrat că persoanele care mănâncă între orele 8:00 și 20:00 sunt mai predispuse la probleme de sănătate decât cele care își limitează mesele între 8:00 și 14:00. O fereastră alimentară mai restrânsă reduce semnificativ riscul de diabet, anemie și obezitate.

Citește și  Ingredientul de 1 leu folosit de Andreea Berecleanu pentru un ten impecabil

Conform teoriei cercetătorului japonez, beneficiile postului intermitent includ:

Recomandările lui Yoshinori Ohsumi pentru implementarea acestei diete sunt simple:

Astfel, dieta propusă de laureatul Nobel aduce o nouă perspectivă asupra nutriției și sănătății, devenind o soluție eficientă în prevenirea unor afecțiuni grave și în îmbunătățirea calității vieții.

retelemele