Cornulete in forma de semiluna- Le fac foarte des sunt pe placul tuturor

Cornulete in forma de semiluna- Le fac foarte des sunt pe placul tuturor

DISCLAIMER: Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Ingrediente:

500 g faina

250 g unt sau margarina

200 g chefir

1/2 lingurita praf de copt

1 galbenus de ou

Citește și  La început soacra s-a lepădat de propria nepoată

1/2 cana de zahar

esenta de vanilie

1/2 lingurita scortisoara

2 cani de zahar pudra

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron, apoi radeti untul in ea si framantati pana obtineti firimituri.

De indata ce aluatul incepe sa se sfarame putin, este timpul sa adaugam smantana, esenta de vanilia, praful de copt, galbenusul de ou si sa framantam aluatul cu mainile.

Cand aluatul este omogen, infasurati-l in folie alimentara si pastrati-l la frigider.

Aluatul astfel invelit trebuie sa fie la frigider pentru 4- 6 ore.

Citește și  Bianca Giurcă adevărul despre sarcină după ce a apărut o poză cu presupusa burtică de gravidă Îl

Puteti sa-l lasati cu usurinta aici peste noapte si sa continuati sa pregatiti rulourile a doua zi.

Dupa ce aluatul a stat cateva ore la frigider , scoateti-l din frigider si impartiti-l in 6 parti.

Formati aceste parti in bile, asezati-le pe o farfurie si acoperiti din nou cu folie alimentara pentru a preveni uscarea lor.

Luati 1 minge din farfurie si apoi rulati-o.

Taiati cu ajutorul unui taietor de pizza cate 8 triunghiuri din fiecare bila intinsa.

Citește și  Alina Sorescu relație secretă cu un celebru prezentator TV. Am ieșit de câteva ori. Motivul pentru care cei doi n-au rezistat mult timp împreună

Amestecam zaharul normal, zaharul pudra si scortisoara si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi si apoi rulati.

Asezati intotdeauna toate rulourile pe o foaie de copt tapetata cu hartie de copt.

Apoi preincalziti cuptorul la 170 °C si cand ajunge la temperatura dorita, puneti rulourile inauntru, unde trebuie coapte aproximativ 40 de minute.

De indata ce rulourile sunt terminate, rulati-le in zahar pudra cu zahar vanilat.

retelemele