Ingrediente:

1 litru de lapte 1 lingură de sare 300 ml smântână 3 ouă

Mod de preparare:

Încălziți laptele într-un vas mare la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugați sarea și amestecați.

Într-un bol separat, bateți smântâna cu ouăle.

Adăugați compoziția în lapte și amestecați bine.

Citește și  După moartea mamei fiul îl dă afară din casă pe tatăl vitreg iar o mașină luxoasă se oprește în fața bătrânului.

Reduceți căldura la foc mic și fierbeți compoziția timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe.

Amestecați în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea pe fundul vasului.

După ce compoziția s-a îngroșat, puneți-o într-o sită cu un tifon curat pentru a se scurge zerul.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de turmeric pentru a obține o culoare galbenă mai intensă la cașcaval.

Citește și  Cristela Georgescu în tinerețe Rare imagini cu soția lui Călin Georgescu de acum 15 ani

De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel pentru a-i oferi o aromă mai puternică și puteți reduce cantitatea de sare în funcție de preferințe.

Dacă doriți să obțineți cașcaval cu găuri, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Citește și  Cine este polițistul care a murit în timp ce încerca să își salveze prietenul. Mădălin avea 37 de ani Suntem alături de familie

Lăsați cașcavalul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Să vă fie de folos! Poftă bună!