Românul care a inventat o baterie nucleară capabilă să alimenteze cu electricitate un cartier rezidenţial timp de 100 de ani. I se spune Micul Einstein

Românul care a inventat o baterie nucleară capabilă să alimenteze cu electricitate un cartier rezidenţial timp de 100 de ani. I se spune Micul Einstein

Elevul din Drobeta-Turnu Severin care a reușit să inoveze domeniul cercetărilor științifice. Descoperirea sa reprezintă un pas important pentru întreaga lume.

Albert Einstein este una dintre personalitățile marcante despre care vorbește toată lumea. Genialitatea sa nu a cunoscut limite, însă, se pare că nu doar el a avut abilități uimitoare în ale fizicii. Un tânăr român îi calcă pe urme, iar invenția sa poate schimba multe destine.

Vladimir Vîrzob, elevul din Drobeta-Turnu Severin care a revoluționat domeniul cercetărilor științifice

Vladimir Vîrzob a câștigat aprecierea și respectul tuturor celor din comunitatea sa și nu numai. Românul poreclit ”Micul Einstein” a reușit să inventeze o baterie nucleară de tipul KN-9. Potrivit lui, această baterie poate alimenta cu energie electrică un întreg cartier timp de un secol.

Citește și  Liviu Dragnea, recuperare după AVC în Belgrad

Cercetătorii din România au aplaudat reușita lui Vladimir și sunt foarte mândri de progresul acestuia. Bateria nucleară KN-9 nu reprezintă un pas înainte doar pentru Vladimir Vîrzob, ci și pentru domeniul fizicii.

Despre invenția lui Vladimir se va mai vorbi mult timp de acum încolo, mai ales că este singurul inventator cu o vârstă atât de fragedă care reușește asta. Bateria menită să asigure electricitate unui întreg cartier are dimensiunea unei doze de suc, dar capacitățile sale sunt uimitoare.

Citește și  Am divorţat din cauza mamei lui. După ce ea a murit a început să mă caute tot mai des vrea să reluăm povestea

Potrivit descrierii oferite de ”Micul Einstein”, bateria nucleară ar urma să ofere electricitate datorită unui principiu simplu. Mai exact, principiul iradierii unui ansamblu de metal piezoelectric.

”Bateria nucleară KN-9 reprezintă o sursă continuă de energie pentru o perioadă inteligentă de timp.”, a spus Vladimir, potrivit mediafax.ro.

Tânărul inventator a primit mai multe distincții și medalii pentru contribuția adusă lumii științifice

Invenția lui Vladimir Vîrzob are la bază acest principiu vechi ce datează încă de la jumătatea secolului al XX-lea. Bateria nucleară KN-9 este o inovație pentru comunitatea științifică, fiind prima de acest gen care abordează principiul de convertire.

În discursul său de prezentare al invenției, Vladimir Vîrzob a recunoscut că întregul proces a fost facilitat și de un software de inteligență artificială, numit AI Self Learning. Cu ajutorul lui, Vladimir a putut crea scenarii care să se apropie cât mai mult de realitate.

Citește și  A murit un mare jurnalist al României

În condiții ideale, fără factori perturbatori, bateria KN-9 poate produce 12 Megawatt/ zi, ceea ce înseamnă că asigură fără probleme necesarul de energie pentru un cartier întreg. Invenția lui Vladimir a fost prezentată la Salonul Internațional de Inventică de la Iași. Pe lângă distincția de excelență, acesta a primit și numeroase laude.

”Este foarte important să sprijinim ideile tinerilor. Cu speranța că va fi pusă în practică și dezvoltată, invenția reprezintă un pas important pentru cercetarea românească.”, a declarat Prof. Dr. Cercetător Andrei Victor Sandu, potrivit aceleiași surse.

retelemele