Doliu în lumea actorilor Georgeta Luchian Tudor a încetat din viață

Doliu în lumea actorilor Georgeta Luchian Tudor a încetat din viață

Tudor Gheorghe este în doliu! Soția sa, Georgeta Luchian Tudor, a murit.

Marea actriță Georgeta Luchian Tudor a murit la vârsta de 78 de ani .

„Alice nu știe să moară…

Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță cu tristețe plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, una dintre actrițele emblematice ale unei instituții pe care a slujit-o cu un talent ieșit din comun. Instituția este alături în aceste momente de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe”,

Citește și  Bancul zilei de luni: Soțul legat de mama

a fost mesajul publicat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, pe contul oficial de Facebook.

Născută la Brăila, la data de 6 septembrie 1934, Georgeta Luchian Tudor, a absolvit Institutul de Teatru în anul 1963, la clasa profesorului Ion Şahighian.

Având numele de familie Loch, Georgeta Lucian Tudor a vrut să fie inițial ziaristă, însă, în cele din urmă, a ales cariera actoriei, care a fost una prodigioasă.

“A dorit să fie ziaristă, dar teatrul a câştigat în ea una dintre actriţele de rasă, de a cărei nobleţe artistică s-au bucurat generaţii de spectatori craioveni şi nu numai”, a precizat Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, unde Georgeta Lucian Tudor a activat.

Citește și  De ce înseală femeile Este un gest de condamnat

Georgeta Lucian Tudor și Tudor Gheorghe, căsătorie de peste 50 de ani

Georgeta Lucian Tudor și soțul ei, cântărețul Tudor Gheorghe, au fost căsătoriți peste 50 de ani.

”Avem 50 de ani de căsătorie, au fost ani frumoşi, petrecuţi lângă femeia care m-a îngrijit, m-a iubit şi mă susţine”, declara artistul Tudor Gheorghe.

Cântărețul își amintea și cum s-a cunoscut cu soția lui.”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară.

Citește și  EMMA, FIICA LUI ILIE NĂSTASE ȘI A AMALIEI, A FOST ADMISĂ LA FACULTATEA UNDE AU STUDIAT PRINȚUL WILLIAM ȘI KATE MIDDLETON: „A AVUT DE SUSȚINUT 19 EXAMENE”

Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o.

Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit.

Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie.

Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, a dezvăluit artistul.

retelemele