Ingrediente:

1 litru de lapte 1 lingură de sare 300 ml smântână 3 ouă

Mod de preparare:

Încălziți laptele într-un vas mare la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugați sarea și amestecați.

Într-un bol separat, bateți smântâna cu ouăle.

Adăugați compoziția în lapte și amestecați bine.

Citește și  Tunelul secret descoperit sub Muntii Bucegi Autoritatile l-au ascuns ce s-ar afla in interior

Reduceți căldura la foc mic și fierbeți compoziția timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe.

Amestecați în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea pe fundul vasului.

După ce compoziția s-a îngroșat, puneți-o într-o sită cu un tifon curat pentru a se scurge zerul.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de turmeric pentru a obține o culoare galbenă mai intensă la cașcaval.

Citește și  Zodii blânde Taur Rac și Pești binecuvântare pentru cei din jur.

De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel pentru a-i oferi o aromă mai puternică și puteți reduce cantitatea de sare în funcție de preferințe.

Dacă doriți să obțineți cașcaval cu găuri, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Citește și  Mamă v-ați distrat la cabana noastră și acum plecați înapoi nora și-a alungat soacra de pe proprietatea ei

Lăsați cașcavalul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Să vă fie de folos! Poftă bună!