Cașcaval de Casă Se face în 3 ore. Tot ce îți trebuie este 1 litru de lapte 300 ml smântână și 3 ouă

Cașcaval de Casă  Se face în 3 ore. Tot ce îți trebuie este 1 litru de lapte 300 ml smântână și 3 ouă

DISCLAIMER: Acest site este neutru din punct de vedere politic și nu susține niciun partid sau ideologie politică.

Ingrediente:

1 litru de lapte 1 lingură de sare 300 ml smântână 3 ouă

Mod de preparare:

Încălziți laptele într-un vas mare la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugați sarea și amestecați.

Citește și  Păcală s-a stins pe patul de spital cu mari dureri în suflet.Dramele pe care Sebastian Papaiani le ascundea în spatele zâmbetu

Într-un bol separat, bateți smântâna cu ouăle.

Adăugați compoziția în lapte și amestecați bine.

Reduceți căldura la foc mic și fierbeți compoziția timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe.

Citește și  Prima reacție a soției lui Helmut Duckadam după moartea fostului portar

Amestecați în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea pe fundul vasului.

După ce compoziția s-a îngroșat, puneți-o într-o sită cu un tifon curat pentru a se scurge zerul.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de turmeric pentru a obține o culoare galbenă mai intensă la cașcaval.

De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel pentru a-i oferi o aromă mai puternică și puteți reduce cantitatea de sare în funcție de preferințe.

Citește și  Pensionarii din România primesc majorări însă pensia minimă rămâne scăzută. Ce schimbări aduce noua pensie specială din 2025

Dacă doriți să obțineți cașcaval cu găuri, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Lăsați cașcavalul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Să vă fie de folos! Poftă bună!

retelemele