Cașcaval de Casă Se face în 3 ore. Tot ce îți trebuie este 1 litru de lapte 300 ml smântână și 3 ouă

Cașcaval de Casă  Se face în 3 ore. Tot ce îți trebuie este 1 litru de lapte 300 ml smântână și 3 ouă

Ingrediente:

1 litru de lapte 1 lingură de sare 300 ml smântână 3 ouă

Mod de preparare:

Încălziți laptele într-un vas mare la foc mediu. Când începe să fiarbă, adăugați sarea și amestecați.

Citește și  Fata de 25 de ani s-a căsătorit cu bătrânul de 70 pentru bani dar în noaptea nunții a primit mai mult decât se aștepta.

Într-un bol separat, bateți smântâna cu ouăle.

Adăugați compoziția în lapte și amestecați bine.

Reduceți căldura la foc mic și fierbeți compoziția timp de aproximativ 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe.

Citește și  Ce nota a luat Theo Rose la bac A fost la un pas de dezastru

Amestecați în mod constant pentru a evita formarea de cocoloașe sau arderea pe fundul vasului.

După ce compoziția s-a îngroșat, puneți-o într-o sită cu un tifon curat pentru a se scurge zerul.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de turmeric pentru a obține o culoare galbenă mai intensă la cașcaval.

De asemenea, puteți adăuga ierburi aromatice precum mărar sau pătrunjel pentru a-i oferi o aromă mai puternică și puteți reduce cantitatea de sare în funcție de preferințe.

Citește și  Anda Călin și-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii A făcut un gest mare

Dacă doriți să obțineți cașcaval cu găuri, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Lăsați cașcavalul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Să vă fie de folos! Poftă bună!

retelemele