CE SE ÎNTÂMPLĂ LA 4 ORE DUPĂ CE AI MÂNCAT O MÂNĂ DE NUCI

CE SE ÎNTÂMPLĂ LA 4 ORE DUPĂ CE AI MÂNCAT O MÂNĂ DE NUCI

Nucile au fost încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii, deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului. Bogate în acizi grași omega-3 și omega-6, mangan, cupru, zinc, fosfor, magneziu, fier, tanin și vitamina B6, nucile pot reduce riscul de boli cardiace cu până la 30%.

Nucile sunt un snack delicios și consistent. Sunt și bogate în calorii. Nu trebuie depășit un consum de 50-100 grame pe zi. Conțin omega-3, arginină, fibre, vitamina E, diverse minerale.

Scad trigliceridele, colesterolul LDL, cresc colesterolul HDL, relaxează vasele de sânge, îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar, ajută în constipație datorită fibrelor, scad nivelul zahărului din sânge și previn sau ameliorează diabetul de tip 2.

Magneziul din compoziție intervine în numeroase procese metabolice, iar seleniul este antioxidant. Modul în care nucile protejează sănătatea inimii: Într-un studiu din 2014, dr. Penny Kris Etherton a explicat faptul că simpla consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantități mici de ulei de nucă de patru ori pe săptămână poate reduce riscul de boli cardiace cu până la 30%. O frecvență și mai mare de consum reduce aceste riscuri chiar cu 40%!

Citește și  Povestea neştiută al lui Cătălin Moroşanu. Îi datorează totul soţiei M-a susţinut de când stăteam la cămin şi împărţeam o pungă de pufuleţi

Studiul a constatat o reducere „semnificativă” a colesterolului rău și o îmbunătățire clară a flexibilității vaselor sanguine. Aceste proprietăți asigură o mai bună circulație a sângelui chiar și la numai patru ore după consumul de nuci decojite sau ulei de nucă.

Studiul sugerează că un consum regulat de nuci ar oferi protecție pe termen lung împotriva bolilor cardiovasculare.

Detalii asupra studiului: Studiul a evaluat consumul a 85 grame de nuci întregi, 5,6 grame de piele de nucă, 34 g de nuci degresate și 51 g de ulei de nucă asupra lipemiei posprandiale, funcționării endoteliului și stresului oxidativ. S-a măsurat afluxul de colesterol.

Citește și  Elena Merișoreanu Părăsește România Ce Vrea Să Facă Artista În Străinătate La 77 De Ani Cine Mă Aude Nu Mă Crede

Studiul a fost de tip randomizat și a fost realizat cu adulți supraponderali sau obezi cu hipercolesterolemie moderată. (Acute Consumption of Walnuts and Walnut Components Differentially Affect Postprandial Lipemia, Endothelial Function, Oxidative Stress, and Cholesterol Efflux în Humans with Mild Hypercholesterolemia)

Notă: 1 pumn = 7 nuci întregi sau 14 jumătăți de nucă. Cercetătorii au monitorizat răspunsurile fiziologice ale subiecților la intervale de 30 de minute, o oră, două ore, patru ore și șase ore.

Potrivit rezultatelor, chiar și o singură ingerare de ulei de nuci, conținut în mod natural și de miezul de nucă, a îmbunătățit vizibil funcționarea vaselor sanguine la patru ore după consum.

Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protecție pe termen lung împotriva bolilor grave de inimă.

Citește și  Locuitorii Din România Obligați Să Dețină Hidranți Sau Sisteme De Stingere A Incendiilor

Nu îndepărta niciodată pielițele nucilor: Se speculează că pielițele miezului de nucă ar conține cea mai mare cantitate de antioxidanți, adică într-o proporție mai mare chiar și decât miezul de nucă în sine. Așadar, nu mai curăța niciodată nucile de pielițele subțiri și amărui înainte de a le mânca!

Nucile au numeroase avantaje, dar sunt foarte bogate în calorii. Asta înseamnă că trebuie mâncate în cantități rezonabile. Unii le folosesc ca sursă de grăsimi vegetale lângă brânzeturi grase sau salate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

retelemele