Sarmalute DELICIOASE Fara Carne. Reteta De La Manastirea Prislop. Trebuie Neaparat Sa O Salvezi

Sarmalute DELICIOASE Fara Carne. Reteta De La Manastirea Prislop. Trebuie Neaparat Sa O Salvezi

Ingrediente:

1 varza murata mare450 g ciuperci champignon

1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina1 felie mica telina rasa1 ceapa mare tocata fin130 g orez

300 ml suc de rosii3 linguri pasta de rosii1-3 frunze dafin1 lingurita cimbru uscat1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt

sarepiper proaspat macinatboabe de piper2 crengute de cimbru1 praf oregano2-3 linguri uleiapa fiarta

Mod de preparare:

Citește și  Viorel Lis Va Fi Incinerat. Cenusa Va Fi Pastrată În Grădina Casei Unde A Copilărit

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea

si continuam sa calim pana se inmoaie putin. In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.

Mai tinem pe foc inca 1-2 minute. Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez

Citește și  Câte clase are de fapt Dalida din Las Fierbinți. Foarte puțină lume cunoaște acest detaliu despre Ecaterina Ladin

cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele

cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.

Citește și  Gabriel Dorobantu a vrut de mic sa fie vedeta. Cantam pentru vecini

Cand terminam de aranjat sarmalele, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie. Dupa acest interval,

le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius). Se servesc calde.

retelemele