Ce avea Nicolae Ceaușescu în buzunare când a fost arestat Toată lumea a fost uluită să descopere asta

Ce avea Nicolae Ceaușescu în buzunare când a fost arestat  Toată lumea a fost uluită să descopere asta

Cu toate că au trecut peste 30 de ani de la Revoluție, moment care a culminat cu moartea dictatorilor Elena și Nicolae Ceaușescu, fascinația românilor pentru foștii lideri comuniști a rămas foarte mare. 

Acest fapt este de înțeles, mai ales că cei doi și-au lăsat amprenta asupra poporului român, de multe ori într-un mod nu tocmai plăcut. În acest articol veți afla ce ascundea „Marele Cârmaci“ în buzunare, când a fost arestat, precum și ce au descoperit legiștii în gura tovarășei mame.

Ce avea dictatorul Ceaușescu în buzunare, când a fost arestat

În luna decembrie a anului 1989, mai exact pe data de 22, Elena și Nicolae Ceaușescu părăseau Capitala într-un elicopter privat, după ce au realizat că au pierdut controlul asupra poporului, iar revoluția capătă amploare.

Citește și  Gestul misterios al Danei Rotariu înainte de a-și părăsi această lume: O prevestire a sfârșitului?”

Prima oprire a fost la Snagov, acolo unde își aveau reședința cei doi dictatori, în jurul orelor 12:00. De acolo, ei au pornit spre Târgoviște, dar, în apropiere de Boteni, armata a ordonat ca elicopterul să aterizeze. Atunci, tovarășa mamă și „Marele Cârmaci“ au părăsit aeronava, urmând a-și continua drumul în mașinile unor persoane oprite pe stradă de către ofițerii de securitate.

După ce au stat câteva ore ascunși, soții Ceaușescu au mers la sediul Miliției Județene, care, între timp, fusese ocupat de revoluționari. Aici, cei doi au fost arestați, iar, în momentul perchezițiilor corporale, revoluționarii au descoperit că liderul comunist avea buzunarele… goale!

Citește și  Diana Şoşoacă se consideră favorită la preşedinție Următorii trei la un loc nu mă pot ajunge

Acesta nu obișnuia să țină bani la el, întrucât, în majoritatea contextelor, nu avea nevoie de ei. În schimb, toate celelalte lucruri de valoare erau dosite în poșeta Elenei Ceaușescu.

Ce avea Elena Ceaușescu în gură, când a fost omorâtă

Deshumarea cuplului Ceaușescu a fost făcută la cererea lui Valentin, singurul copil în viață a celor doi, și la dorința lui Mircea Oprean, fostul soț al Zoiei, în iulie 2010. Cei doi s-au luptat ani de zile în instanţă pentru a afla ce s-a întâmplat, după Revoluţie, cu trupurilor dictatorilor.

Citește și  Povestea unei tinere cu dorința împlinită

Atunci, experții în medicină dentară au făcut o descoperire ce i-a șocat pe mulți: femeia avea dantură personalizată!

Elena Ceaușescu avea coroană dentară din aur, care a rămas aproape intactă, purtând inițialele numelui ei. Pentru a fi siguri că este vorba despre scheletul fostei soții de președinte, la deshumare a fost chemat și un medic dentist care avea fișa dentară a Elenei, unde s-a putut observa inscripția pe care o cautau toți.

Un alt aspect ce a fost consemnat de legiști este faptul că scheletul „tovarășei mamă“ nu s-a conservat la fel de bine precum cel al soțului său. Motivul ar fi faptul că solul în care a fost îngropată aceasta era mai umed decat cel în care era Nicolae Ceaușescu.

retelemele